Dictionar francez

 

Cherchez la femme - “Femeia este cauza problemei , cautati-o !”

Acest citat apartine romanulului  lui Alexandre Dumas - tatal , Mohicaniii Parisului si semnificatia lui este ca femeia este  cheia oricarui mister, a oricarei crime  de neelucidat sau oricarui lucru de neinteles.

C’est le commencement de la fin - E inceputul sfarsitului

Cuvinte  apartin diplomatului francez Tallyrand fiind folosite atunci cand  se ajunge la sfarsitul unei actiuni, prietenii, casatorii etc.

A quoi bon tant d’amis? Un seul suffit quand il nous aime ! - La ce sunt buni atatia prieteni? Unul singur este de ajuns, daca ne iubeste !

Cuvintele apartin  fabulistului francez Florian si fac parte din fabula “Iepurii, prietenii sai si cei doi capriori” si vor sa arate ca e mai bine sa ai un singur prieten bun, de calitate cu caracter , devotat , care te iubeste cu adevarat, decat sa ai 100 dar fara caracter , asa-zisii prieteni doar cu numele .

Après moi le dèluge - Dupa mine potopul

Cuvinte atribuite marchizei de Pompadaour, favorita regelui Ludovic al Xvi-lea al Frantei . Ele au fost preluate de LUdovic XVI si folosite ca un motto pentru viata lui fara griji si plina de desfatari si placeri personale.Este totodata un act de egoism .

 Dictionar francez , dictionar roman francez , dictionar francez roman , citate franceza , citate celebre.