Normandia

 

Normandia

Normandia este regiunea istorică din nordul Franţei, divizată administrativ în Normandia de Sus, situata la nord de Paris, pe cursul inferior al Senei, şi, în partea vestică, se afla Normandiaa de Jos, ce cuprinde şi peninsula Cotentin.

Pe teritoriul Normandiei trăiesc 3,5 milioane de persoane . Oraşele importante din Normandia sunt Rouen (385.000 loc), Le Havre (247.000 loc) şi Cherbourg (89.000 loc). Rouen, fosta capitală a provinciei, este in prezent capitala regiunii Normandia de Sus.

Normandia ofera o multitudine de atractii si peisaje superbe , dar majoritatea vizitatorilor sunt atrasi de cei 644 km de coasta.Departe de Paris pentru a-si pastra originalitatea , dar suficient de aproape pentru a fi la curent , Normandia este un paradis gastronomic.Capitala Normandiei , Rouen este un oras frumos si vechi , explorarea sa va ia minimum 2 zile.Giverny este un orasel ,atractia principala fiind grainile lui Monet.Puteti gasi aici tablourile pictorului.Coniacul de din mere , Calvados este renumit .Pentru cei interesati de arta , in Bayeux se afla faimoasa tapiterie . Totodata, Normandia este cunoscuta datorita operatiunilor militare desfasurate acolo, dar si pentru debarcarea Aliatilor in Europa, din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.Normandia