Paris

 

Paris

 

Paris este capitala franceză a ţării şi cel mai mare oras. Este situat pe râul Seine, în nordul Franţei, la inima din Île-de-France regiune (de asemenea cunoscute ca "Regiunea Paris"; franceză: Région parisienne). Orasul de la Paris în cadrul limitelor sale administrative (în mare parte neschimbate din anul 1860) are o populatie de 2.167.994 (ianuarie 2006). pe unitate urbana de la Paris (sau urbana) si se extinde dincolo de limitele administrative ale oraşului avand o populatie de aproximativ 9,93 milioane (în 2005). Aer urbaine de la Paris (sau zona metropolitană) are o populatie de aproape 12 milioane de euro,şi este unul dintre cele mai populate arii metropolitane din Europa.Simbolul Parisului este Turnul Eiffel.


Paris

Bulevardul Champs-Élysées

Paris, este astăzi unul dintre cel mai important centru de afaceri şi cultural, şi influenţa acestuia în politică, educaţie, divertisment, mass-media, moda, ştiinţa şi arta toate contribuind la starea sa ca unul din cei mai orase majore la nivel global. La Paris, mediul urban este cel mai mare oras al Europei economiei, şi este al cincilea în lume în lista de oraşe în funcţie de PIB. Paris, regiune, cu 500,8 miliarde de € (628,9 miliarde US $), produce mai mult de un sfert din produsul intern brut (PIB) din Franţa, în 2006. Regiunea de la Paris gazduieste 37 din Fortune Global 500 companii , în mai multe districte de afaceri, în special La Défense, cel mai mare scop de afaceri-construit arondisment în Europa. Paris gazduieste de asemenea, multe organizaţii internaţionale, cum ar fi UNESCO, OCDE, ICC şi informale a Clubului de la Paris.


Paris

Sena

Paris este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, cu peste 30 de milioane de vizitatori straini pe an. Paris, cunoscut si drept orasul luminilor, este ales te catre milioane de indragostiti anual, fiind declarat cel mai romantic oras din lume.

 Dictionar Francez , Dictionar Roman Francez , Dictionar Francez Roman